čtvrtek 30. března 2023

Plán na zan 5.4.

 9,30-10,30h exkurze Proboštský dvůr všichni. S sebou reflexní vesty.

11-13,30h konzultace hromadná pro parcely 1-5, konzultujete po dvojicích, ostatní sledují své sousedy, aby se mohli koordinovat. Ostatní volno.

13,30-14h pauza daria oběd

14-16h konzultace hromadná pro parcely 6-8+a+b, konzultujete po dvojicích, ostatní sledují své sousedy, aby se mohli koordinovat. Ostatní volno.

S každou dvojicí budeme ve skupině probírat:

  • urbanistické řešení: umístění na parcele a souvislosti se sousedy a stávajícími domy ( k tomu je třeba vědět, jakou plochu zabíráte). Kde je zahrada, kde dvorek, průchod atd.
  • 5-10 referencí dispozice byt. domu z knihy bytových domů (naše skříňka) nebo z webu architektonických kanceláří - viz na tomto blogu záložka "od koho opisovat". Co Vám přijde inspirativní či můžete použít jako vzor pro váš dům. Prozkoumejte dispozice. Dispozice vyfoťte či stáhněte a uložte na MIRO.
  • koncepce fungování domu: vstup  schodiště - chodba či pavlač, dvůr atd. Jak to bude fungovat? Skicy, schémata či půdorysy - počítat s reálným místem na parcele.
  • dispoziční řešení domu (půdorysná schémata 1:100) typického patra s byty a vstupního patra
  • fasáda uliční a dvorní: ideové skicy, které budou souviset s půdorysy. Balkony, lodžie, terasy? francouzská okna či jinak? ustupující patra či pavlače?


Žádné komentáře :

Okomentovat