Termín:
čtvrtek 8.6. od 12,30h do večera. Společné pivo bude při vernisáži školní výstavy 13.6.
čtvrtek 8.6. od 12,30h do večera. Společné pivo bude při vernisáži školní výstavy 13.6.
Cílem je zpětná vazba od architektů profesionálů a taky příjemně a užitečně strávený poslední čas v zanu:-)
Příprava:
Prosíme nachystejte ateliér zhruba takto, možná vymyslíte ještě lepší řešení:
Prosíme přineste každý něco na zub, lepší je ovoce a jednohubky než chipsy... Vodu a skleničky zajistím db.
My přijdeme s hosty až na začátek. Díky moc, že se o to postaráte.
Hosté: architekti Martin Petřík, Josef Čančík a Natalya Tatarskaya
Průběh:
Každý projekt 5 minut prezentace autory, komentář spolužáků (domluvte se, která dvojice vám bude dělat kritiky), pak 15-20 minut debata a dotazy hostů.
Kdo bude mít zkoušku, tak si na ni odběhne.
Pořadí prezentací: podle sousedů, pokud možno, od Zoje+Jonyho dále či pozpátku. Necháme na vás.
Instrukce k prezentaci: (domy na půl cesty)
- povinný formát pdf (ne powerpoint, ten zlobí...), uložte ZDE NA DISK
- ve vaší prezentaci neopakujte zadání, to popíše někdo z vás na začátku za všechny - prosím domluvte se, kdo.
- můžete začít vizualizací či axonometrií a u toho vyprávět, o co vám v konceptu šlo
- potom situace 1np s půdorysy dvou přímých sousedů, kde popište, jak váš dům s nimi spolupracuje či reaguje. Komu zlobila čitelnost čar výkresů, tak u prezentace musí mít dokonale vyřešeno!
- potom půdorysy, kde vysvětlíte, jak to uvnitř funguje. Počítejte s tím, že hosté umí číst půdorysy, a tak se v komentáři soustřeďte spíš na upozornění: jaké výhody či nevýhody má taková dispozice bytu, co se tam odehrává, atd...
- nakonec řezy a fasády. Je také možné začít řezem, pokud ten dům vysvětlí nejlíp.
- struktura prezentace je na vás, cílem je, aby se hosté rychle zorientovali a abyste návrh co nejlépe "prodali".
- fotky modelu nepromítejte, ten budeme mít v ruce.
- na závěr použijte nějakou fotku z místa stavby nebo architektonickou referenci - co váš návrh inspirovalo, ovlivnilo apod.
Žádné komentáře :
Okomentovat