pátek 27. října 2023

1. prezentace návrhu dílny

Organizace
  • ZAN středa 8.11. Účast povinná - je důležité vidět, co dělají ostatní a jak. Kdo bude potřebovat odběhnout, musí se domluvit.
  • Před 9h prosím připravte ateliér: rozložit stoly uprostřed a udělat z židlí hlediště před televizí.
  • 9-11h (8 projektů) / 11-12h pauza oběd / 12-14,30h (9 projektů).
  • Každý student prezentace na max. 5 minut (budeme stopovat, zkuste si nanečisto, ať stihnete všechno říct), potom 10 min zpětná vazba spolužák a d+m. 
  • Pořadí si udělejte sami a domluvte se, kdo komu bude dávat zpětnou vazbu. Cílem  není jalová pochvala ("Je to hezký"), ale užitečná a konkrétní zpětná vazba ("toto je hezký, protože...", tomuto nerozumím..." atd)

Forma prezentace
  • budete promítat pdf prezentaci, kterou uložte předem ZDE NA DISK (název: pořadí-jméno, např. 05-AnnaB). Na promítání bude Darie B notebook.
  • u žádného slidu není třeba říkat, co vidíme... Soustřeďte se na komentáře: proč, jak.
Obsah prezentace (jednotivé slidy)

1. ÚVODNÍ SLIDE: obrázek "moje dílna na Libeňáku". Jakákoliv výtvarná technika, cílem je co nejlépe sobě i divákům sdělit, jak stavba v této fázi návrhu vypadá a jak působí v prostředí. Na tomto slidu také "název" - krycí jméno, které shrne, o čem to celé je. Jméno autora.

2. VÝVOJ NÁVRHU: překreslete několik starších skic, které ilustrují, jak se Váš návrh vyvíjel.

3. REŠERŠE: prostudujte (jen) tyto dva weby SANROCCO-BOOK OF COPIES a ATLASOFPLACES a převezměte z nich stavby nebo obrazy, které jsou pro Váš současný návrh nyní inspirativní, podobné nebo jinak podnětné. Několik obrázků na slidu.

4. KONCEPT: Jaká je moje dílna? Axonometrie, na které bude vidět, jak stavba vypadá a funguje. Měřítko dle potřeby, k tomu klidně texty: komentáře, hesla, klíčová slova atd.

5. VÝKRESY: půdorysy obou podlaží (pokud máte více), řez vedený místem, kde bude nejvíce ukazovat, 4 pohledy na fasády.

6. MOJE OTAZNÍKY: na tomto slidu pomocí obrázků ukažte, s čím si teď lámete hlavu, co vám nefunguje nebo se na návrhu zatím ještě nelíbí, co teprve budete muset ještě řešit. Tento slide je Vaše nahrávka pro zpětnou vazbu.

7. PRACOVNÍ MODEL: schematický. bez interiéru, měřítko 1:100. Materiál: recyklace odpadu! cokoliv, klidně krabice od banánů nebo zbytky polystyrenu. Model bude ležet na podkladu velikosti 25x25cm jakožto terénu, s několika stromy (zapíchnout klacíky či větvičky, špejle), případně s břehem a kouskem řeky, pokud v návrhu hraje roli (vodu stačí naznačit šrafou). Model nedělejte nijak věrně barevný, je to schéma! 

Zpracování výkresů:
- nepoužívat tužku, je na prezentaci špatně vidět. Použít tenkou fixu, pomůže také vybarvit zdi. Barevné výkresy nejsou nutné.
- výkresy připravte 1:100 a potom vyfotíte či nascanujete. Mohou mít pracovní kvalitu (ušmudlané, pomačkané), ale ať jsou dobře srozumitelné. Nábytek nyní postačí jako obdélníčky a kolečka.
- v řezu vždy bude kreslená loď na kozách, okolní terén, strom, případně auto, člověk
- v půdoryse vždy loď
- tentokrát u půdorysu prosím dejte cca 2 základní kóty (velikost stavby zvenku v metrech), abychom na televizi měli představu o velikosti.

Žádné komentáře :

Okomentovat