čtvrtek 30. listopadu 2023

2. průběžná prezentace návrhu dílny

 Organizace

  • ZAN středa 13.12. 9-15h. Účast povinná.
  • ateliér nebudeme nijak speciálně upravovat. Prezentace proběhne po skupinách po 4-5 studentech, kteří aktivně poslouchají a pomáhají dát zpětnou vazbu. Zbytek ateliéru si během toho může dělat svoje věci a prezentaci poslouchá v pozadí. Příští zan domluvíme pořadí.
  • Každý student prezentace na max. 5 minut, potom 10 min zpětná vazba.
Forma prezentace
  • budete promítat pdf prezentaci, kterou uložte předem ZDE NA DISK (název: pořadí-jméno, např. 05-AnnaB). Na promítání bude Darie B notebook. Pořadí zde: (doplnit)

Obsah prezentace (jednotivé slidy)


1. ÚVODNÍ SLIDE: tzv. OBRAZ DOMU: obrazová koláž vyjadřující atmosféru, prvky a charakter vaší stavby (interiér nebo exteriér). Nemá to být vizualizace, ale ilustrace. Příklady obrazů domu z minulého roku ZDENa tomto slidu také "název" - krycí jméno, které shrne, o čem to celé je. Jméno autora.

2. DVĚ SITUACE: širších vztahů (kde na ostrově se dílna nachází) a situace navržené stavby: včetně zeleně, přístupových cest, parkovacího místa, řeky, svahu, severky, grafického měřítka.



2.AXONOMETRIE ČI SKICY vysvětlující "o co v návrhu jde z hlediska hmoty, formy a architektury". Zde příklady grafiky a srozumitelnosti:








3. VÝKRESY: půdorysy obou podlaží (pokud máte více). V půdoryse bude červeně  vyznačen jeřáb (čerchovaně_.._.._..) a způsob vyčlenění teplého prostoru (čárkovaně - - - - - - -) pro "zapékání nátěrů" na dokončeném  lodi (laicky řečeno).

4. ŘEZY: příčný a podélný, včetně lodi, jeřábu a teplého prostoru (viz výše)

5. POHLEDY na fasády včetně okolních stromů a terénu, postava člověka.

6. MOJE OTAZNÍKY: na tomto slidu pomocí obrázků ukažte, s čím si teď lámete hlavu, co vám nefunguje nebo se na návrhu zatím ještě nelíbí, co teprve budete muset ještě řešit. Tento slide je Vaše nahrávka pro zpětnou vazbu.

(model tentokrát nepožadujeme)

Zpracování výkresů:

- nepoužívat tužku, je na prezentaci špatně vidět. Použít tenkou fixu, pomůže také vybarvit zdi. Barevné výkresy nejsou nutné.
- výkresy připravte 1:100 a potom vyfotíte či nascanujete. Mohou mít pracovní kvalitu (ušmudlané, pomačkané), ale ať jsou dobře srozumitelné. Nábytek nyní postačí jako obdélníčky a kolečka.
- v řezu vždy bude kreslená loď na kozách, okolní terén, strom, případně auto, člověk
- v půdoryse vždy loď
- u půdorysu prosím dejte cca 2 základní kóty (velikost stavby zvenku v metrech), abychom na televizi měli představu o velikosti.

Žádné komentáře :

Okomentovat